Aanpak

methodieken

Start

Wanneer je hebt aangegeven dat je een begeleidingstraject bij mij overweegt, dan maken we een afspraak voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we globaal de klachten, problemen en/of vragen die je hebt. Het doel van dit gesprek is om te kijken of er voldoende klik en vertrouwen is. Is er wederzijds sprake van voldoende vertrouwen in de samenwerking maken we een vervolgafspraak. Dit kennismakingsgesprek is vrijblijvend en is het eerste half uur gratis.

In principe vinden de gesprekken in mijn praktijk plaats, behalve als je kiest voor begeleiding tijdens een wandeling. Dan maken we al wandelend door het bos met elkaar kennis en is het bos ook het decor voor de vervolgafspraken.

Werkwijze

De insteek van de begeleiding is dat het altijd naar binnen gericht is. Ik maak gebruik van diverse werkvormen die ondersteunend zijn bij het in contact komen met je gedachten en je gevoel. Hiervoor voer ik gesprekken met jou en ik werk vaak met opstellingen door middel van vloerankers of poppetjes. Daarnaast maak ik gebruik van gedichten en verhalen. Soms gaan we creatief aan de slag. De keuze voor de werkwijze is afhankelijk van de situatie en hulpvraag. En ik doe dit altijd met jou in overleg.

Bij burnout coaching maak ik gebruik van de CSR-methode. De werkwijze die ik bij deze methode hanteer, vind je hier en onder methodieken.

Wat kun je verwachten?

Ik ben in het contact oprecht betrokken, zorgvuldig, betrouwbaar en doelgericht. Humor en af en toe een beetje lachen, vind ik in de begeleiding ook heel belangrijk. Deze kenmerken vormen de kern van een succesvolle begeleiding.

Ik luister naar jouw verhaal zonder oordeel. Daarmee bied ik je veiligheid en ruimte.  Dat helpt jou om de nodige stappen te kunnen zetten richting jouw doel.