Burn-out coach Eindhoven

burn-out coach Eindhoven pagina verfraaien

Mijn naam is Nicole Schasfoort. Ik ben een ervaren coach en therapeut, die mensen in Eindhoven en omgeving helpt bij het herstel van een burn-out.

Ik heb een eigen praktijk in Waalre. Daarnaast ben ik 20 jaar werkzaam geweest als therapeut bij een GGZ-instelling.

Wil je eerst wat meer weten over wie ik ben? Kijk dan hier.

Burn-out

Burn-out is het gevolg van een langdurig roofbouwproces. Door langere tijd te veel te doen maakt je lichaam teveel stresshormonen, adrenaline en cortisol aan. Dit leidt tot uiteenlopende klachten zoals vermoeidheid, slecht slapen, piekeren, niet meer genieten van dingen, moeilijk kunnen organiseren of prioriteiten stellen.

Werkdruk

In deze tijd vragen de meeste organisaties veel van medewerkers. Medewerkers moeten altijd presteren, paraat staan, voortdurend kunnen schakelen en goed kunnen communiceren. Daarnaast hebben veel medewerkers te maken met hoge werkdruk, reorganisaties en onduidelijke taakomschrijvingen. Dit levert stress op.

Burn-out ontstaat wanneer je langdurig extra inspanningen levert om te blijven functioneren. Hierdoor raakt je lichaam ontregelt en je geest uit balans. Je voelt je opgebrand en je krijgt allerlei lichamelijke en/of psychische klachten.

Wees gerust: vrijwel iedereen herstelt van een burn-out en komt er sterker uit! Maar dat gebeurt niet vanzelf. Uit onderzoek is gebleken dat alleen rust nemen niet voldoende is.

Burn-out coaching

Het doel van mijn burn-out coaching is om je in de eerste fase te helpen zo snel mogelijk lichamelijk te herstellen door de overproductie van stresshormonen te stoppen. Na de eerste fase zullen de coachingssessies gericht zijn op je psyche en op je gedrag. Er is immers een reden waarom je over je grenzen bent gegaan en je zult nieuw gedrag moeten aanleren om je grenzen beter te bewaken. De derde fase is gericht reintegratie bij je werkgever.

Een coachingstraject bestaat typisch uit een intakefase en een begeleidingsfase. Tijdens de intakefase vraag ik je een uitgebreide online vragenlijst in te vullen. Daarnaast bevat het een intakegesprek van anderhalf uur met als doel een duidelijk beeld te krijgen van je klachten en een afsluitend gesprek waarin ik met jou de conclusies bespreek. Hierin zal ik ook met jou het begeleidingsplan opstellen.

Omdat iedereen anders is, zal de begeleidingsfase er ook voor iedereen anders uitzien. De frequentie van de coachingsgesprekken zal aanvankelijk intensief zijn. In latere fasen wordt dit afgebouwd. Meer informatie vind je op de pagina werkwijze.

Wat levert burn-out coaching je op?

 • Je krijgt uitleg en informatie, zodat je meer inzicht krijgt in wat er lichamelijk en geestelijk met je aan de hand is.
 • Daarbij geef ik je praktische richtlijnen die je helpen in je lichamelijke herstel en die ervoor zorgen dat je beter gaat slapen en meer energie krijgt.
 • Je krijgt meer inzicht in wat ervoor gezorgd heeft dat je over je grenzen bent gegaan. Misschien vind je het moeilijk om grenzen aan te geven, ben je perfectionistisch, een pleaser of conflictvermijdend? We werken er dan aan om dat te verbeteren.
 • Ik help je met het aanleren van praktische vaardigheden om de balans tussen werk en thuis te verbeteren.
 • Je leert hoe je je energie beter kunt vasthouden op de lange termijn en hoe je de kans op terugval kunt verkleinen.
 • Ik geef advies over een opbouwschema en wat je wel of juist niet moet doen bij het terugkeren in het werk.

burn-out

Burn-out coach Eindhoven

Ik begeleid je graag in het proces om van je burn-out te herstellen.

Je kunt contact met mij opnemen via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

 

   

  Nicole Schasfoort

  Coaching- en therapiepraktijk Schasfoort

  Ansbalduslaan 46

  5581 CX Waalre

  Telefoon: 06-83009470

  KVK: 70541183