Burn out coach Eindhoven

burn-out

Mijn naam is Nicole Schasfoort. Ik ben een ervaren coach en therapeut, die mensen in Eindhoven en omgeving helpt bij het herstel van een burn out.

Ik heb een eigen praktijk in Waalre, vlakbij Eindhoven. Daarnaast ben ik 20 jaar werkzaam als therapeut bij een GGZ-instelling.

Wil je eerst wat meer weten over wie ik ben? Kijk dan hier.

Burn out

Burn out is het gevolg van een langdurig roofbouwproces. Door langere tijd te veel te doen maakt je lichaam teveel stresshormonen, adrenaline en cortisol aan.

Burn out signalen

Burn out signalen zijn bijvoorbeeld moe zijn, slecht slapen, piekeren, niet meer genieten van dingen, moeilijk kunnen organiseren of prioriteiten stellen.

Werkdruk en burn out

In deze tijd vragen de meeste organisaties veel van medewerkers. Medewerkers moeten altijd presteren, paraat staan, voortdurend kunnen schakelen en goed kunnen communiceren. Daarnaast hebben veel medewerkers te maken met hoge werkdruk, reorganisaties en onduidelijke taakomschrijvingen. Dit levert stress op.

Burn out ontstaat wanneer je langdurig extra inspanningen levert om te blijven functioneren. Hierdoor raakt je lichaam ontregelt en je geest uit balans. Je voelt je opgebrand en je krijgt allerlei lichamelijke en/of psychische klachten.

Wees gerust: vrijwel iedereen herstelt van een burn-out en komt er sterker uit! Maar dat gebeurt niet vanzelf. Uit onderzoek is gebleken dat alleen rust nemen niet voldoende is.

Burn out behandelen

 Het doel van mijn burn out behandeling is om je te helpen zo snel mogelijk lichamelijk te herstellen door de overproductie van stresshormonen te stoppen. Je herstelt doordat je een nieuwe persoonlijke balans vindt.

De behandeling bestaat typisch uit:

  • Een kennismakingsgesprek van 1 uur waarin we elkaar beter leren kennen en waarin we heldere doelen formuleren
  • Ongeveer 7 coachingsgesprekken van 1 uur met als doel te herstellen van de burn-out

Wat levert burn out begeleiding je op?

  • Je krijgt uitleg en informatie, zodat je meer inzicht krijgt in wat er lichamelijk en geestelijk met je aan de hand is.
  • Daarbij geef ik je praktische richtlijnen die je helpen in je lichamelijke herstel en die ervoor zorgen dat je beter gaat slapen en meer energie krijgt.
  • Je krijgt meer inzicht in wat ervoor gezorgd heeft dat je over je grenzen bent gegaan. Misschien vind je het moeilijk om grenzen aan te geven, ben je perfectionistisch, een pleaser of conflictvermijdend? We werken er dan aan om dat te verbeteren..
  • Ik help je met het aanleren van praktische vaardigheden om de balans tussen werk en thuis te verbeteren.
  • Je leert hoe je je energie beter kunt vasthouden op de lange termijn en hoe je de kans op terugval kunt verkleinen.
  • Ik geef advies over een opbouwschema en wat je wel of juist niet moet doen bij het terugkeren in het werk

burn-out

Burn out coach Eindhoven

Ik bied je graag burn out begeleiding aan om van je burn out te herstellen.

Je kunt contact met mij opnemen via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

 

Nicole Schasfoort

Coaching- en therapiepraktijk Schasfoort

Ansbalduslaan 46

5581 CX Waalre

Telefoon: 06-83009470

KVK: 70541183