Burn-out Geldrop

Nicole Schasfoort

Mijn naam is Nicole Schasfoort. Ik ben een erkend psychosociaal therapeut en coach, die mensen in Eindhoven en omgeving begeleid bij het herstel van een burn-out. Ik heb hier een specifieke opleiding in gevolgd en werk volgens de CSR-methode. Hieronder geef ik meer informatie over deze methodiek.

Ik heb een eigen praktijk in Waalre. Daarnaast ben ik 20 jaar werkzaam geweest als therapeut bij een GGZ-instelling.

Wil je eerst wat meer weten over wie ik ben? Kijk dan hier.

Burn-out

Burn-out is het gevolg van een langdurig roofbouwproces. Door langere tijd te veel te doen maakt je lichaam teveel stresshormonen, adrenaline en cortisol aan. Dit leidt tot uiteenlopende klachten zoals vermoeidheid, slecht slapen, piekeren, niet meer genieten van dingen, moeilijk kunnen organiseren of prioriteiten stellen.

Oorzaak burn-out

De oorzaak van het krijgen van een burn-out is vaak gelegen in een combinatie van factoren. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke omstandigheden zoals hoe het thuis gaat.  Als je een druk gezin hebt en je bent bijvoorbeeld ook nog mantelzorger voor een familielid is dit extra belastend.  Relatieproblemen met je partner of een rouwproces om iemand of iets wat je verloren hebt, kunnen ook veel energie kosten.

Persoonlijke eigenschappen kunnen er ook voor zorgen dat je meer gevoelig bent voor het krijgen van een burn-out.  Wanneer je bijvoorbeeld perfectionistisch, controlebehoeftig of prestatiegericht bent is extra inzet van energie nodig om het ‘goed’ te doen.

En niet te vergeten kunnen belastende werkomstandigheden aanleiding zijn voor langdurige overbelasting.

Werkdruk

In deze tijd vragen de meeste organisaties veel van medewerkers. Medewerkers moeten altijd presteren, paraat staan, voortdurend kunnen schakelen en goed kunnen communiceren. Daarnaast hebben veel medewerkers te maken met hoge werkdruk, reorganisaties en onduidelijke taakomschrijvingen. Dit levert stress op.

Burn-out ontstaat wanneer je langdurig extra inspanningen levert om te blijven functioneren. Hierdoor raakt je lichaam ontregeld en je geest uit balans. Je voelt je opgebrand en je krijgt allerlei lichamelijke en/of psychische klachten.

Herstel

Wees gerust: vrijwel iedereen herstelt van een burn-out en komt er sterker uit! Maar dat gebeurt niet vanzelf. Uit onderzoek is gebleken dat alleen rust nemen niet voldoende is.

Burn-out coaching

Ik werk volgens de CSR-methode.

De CSR-Methode pakt stressklachten en burn-out psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

Het doel van mijn burn-out coaching is om je in de eerste fase te helpen zo snel mogelijk lichamelijk te herstellen door de overproductie van stresshormonen te stoppen. Na de eerste fase zullen de coachingssessies gericht zijn op je psyche en op je gedrag. Er is immers een reden waarom je over je grenzen bent gegaan en je zult nieuw gedrag moeten aanleren om je grenzen beter te bewaken. De derde fase is gericht op reintegratie bij je werkgever.

Meer informatie vind je op de pagina werkwijze.

Wat levert burn-out coaching je op?

 • Je krijgt uitleg en informatie, zodat je meer inzicht krijgt in wat er lichamelijk en geestelijk met je aan de hand is.
 • Daarbij geef ik je praktische richtlijnen die je helpen in je lichamelijke herstel en die ervoor zorgen dat je beter gaat slapen en meer energie krijgt.
 • Je krijgt meer inzicht in wat ervoor gezorgd heeft dat je over je grenzen bent gegaan. Misschien vind je het moeilijk om grenzen aan te geven, ben je perfectionistisch, een pleaser of conflictvermijdend? We werken er dan aan om dat te verbeteren.
 • Ik begeleid je bij het aanleren van praktische vaardigheden om de balans tussen werk en thuis te verbeteren.
 • Je leert hoe je je energie beter kunt vasthouden op de lange termijn en hoe je de kans op terugval kunt verkleinen.
 • Ik geef advies over een opbouwschema en wat je wel of juist niet moet doen bij het terugkeren in het werk.

 

 

praktijk rouwtherapie

Burn-out Geldrop

Heb je last van langdurige stress en kun je hulp gebruiken in je herstelproces?  Dan kun je contact met mij opnemen via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

  Nicole Schasfoort

  Coaching- en therapiepraktijk Schasfoort

  Ansbalduslaan 46

  5581 CX Waalre

  Telefoon: 06-83009470

  KVK: 70541183

  logo's van beroepsverenigingen