Coaching Eindhoven

Nicole SchasfoortMijn naam is Nicole Schasfoort. Ik ben een ervaren erkend psychosociaal therapeut en coach, die mensen in Eindhoven en omgeving begeleid in het behalen van hun doelen.

Ik ben 20 jaar werkzaam geweest als therapeut bij een GGZ-instelling en heb een eigen praktijk in Waalre.

In mijn praktijk bied ik 2 vormen van coaching aan.

1: Coaching voor algemene ontwikkelingsvragen.

2: Coaching bij langdurige stress, overspannenheid en burnout.

Wil je eerst wat meer weten over wie ik ben? Kijk dan hier.

Wat is coaching?

Coaching is voor iedereen geschikt die zich verder wil ontwikkelen en wil gaan voor persoonlijke groei.

Je zult het vast wel herkennen als je in bepaalde situaties telkens jezelf tegenkomt. Hieronder volgen een aantal voorbeelden waarin coaching ondersteunend kan zijn:

   • Je hebt moeite om het werk thuis los te laten. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat je je verantwoordelijk voelt. Je wilt het graag goed doen. Je bent precies en loyaal aan je werkgever. Dan kan het lastig zijn om thuis de knop om te zetten.
   • Je hebt moeite om je grenzen aan te geven. Wellicht omdat je niet of onvoldoende stilstaat bij je eigen grenzen en deze niet of te laat voelt. Of omdat je misschien bang bent dat jouw grenzen een ander kunnen benadelen of dat ze niet gerespecteerd worden.
   • In de omgang met anderen vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen. Je vindt conflicten lastig om mee om te gaan. Of het geven of ontvangen van feedback is een vaardigheid die je lastig vindt.
   • Je loopt tegen een dilemma aan. Je moet een keuze moeten maken en je weet niet goed weten wat je moet doen.
   • Je geeft aan dat graag iets zou willen doen of kunnen, maar je krijgt het niet voor elkaar. Je valt telkens terug in je automatische piloot.

Coaching inhoud

 • Tijdens het kennismakingsgesprek brengen we jouw doelstellingen duidelijk in kaart. In de daarop volgende gesprekken, onderzoeken we wat de onderliggende redenen zijn waardoor het komt dat je jezelf zo tegenkomt.Het doel van coaching is om jou een duidelijk inzicht te geven in de manier waarop je leeft en denkt. Vaak hebben obstakels met ingesleten gedachten- en gedragspatronen te maken. Ik zal je waar nodig helpen hiervan bewust te worden en kan je praktische vaardigheden aanleren hoe je deze patronen in positieve zin kan veranderen.
 • Wat levert een coaching traject jou op?

  Je krijgt meer inzicht in jezelf en je situatie. Ook krijg je praktische handvatten aangereikt, waardoor je zaken anders en effectiever aan kan gaan pakken. Daarmee heb je weer een stap gezet in je persoonlijke groei!

  Coaching bij overspannenheid en burn-out

  Bij het coachen van mensen met burn-outklachten maak ik gebruik van de CSR-methode. Deze specifieke methode pakt stressklachten en burn-out psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

  De CSR-methode is een effectieve en prettige methode. Mensen die gecoacht worden met deze methode waarderen deze methode zeer. Ze voelen zich begrepen, begrijpen waarom ze klachten kregen, stoppen het roofbouwproces en leren wat er nodig is voor duurzaam herstel. (bron: CSR expertisecentrum en veerkracht)

  Als je meer wilt weten over de werkwijze van deze methodiek, kun je die hier vinden.

  Coaching Eindhoven

  Wil jij leren het stuur over je leven meer in handen te hebben of wil je herstellen van een burn-out?  Neem dan contact met mij op via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

    

   Nicole Schasfoort

   Coaching- en therapiepraktijk Schasfoort

   Ansbalduslaan 46

   5581 CX Waalre

   Telefoon: 06-83009470

   KVK: 70541183

   logo's van beroepsverenigingen