Coaching

coaching

In mijn praktijk bied ik 2 vormen van coaching aan.

1: Coaching voor algemene ontwikkelingsvragen.

2: Coaching bij overspannenheid en burnout.

Hieronder volgt uitleg over coaching:

Wat is coaching?

Coaching is voor iedereen geschikt die zich verder wil ontwikkelen en wil gaan voor persoonlijke groei.

Je zult het vast wel herkennen als je in bepaalde situaties telkens jezelf tegenkomt. Hieronder volgen een aantal voorbeelden waarin coaching ondersteunend kan zijn:

  • Je hebt moeite om het werk thuis los te laten. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat je je verantwoordelijk voelt. Je wilt het graag goed doen. Je bent precies en loyaal aan je werkgever. Dan kan het lastig zijn om thuis de knop om te zetten.
  • Je hebt moeite om je grenzen aan te geven. Wellicht omdat je niet of onvoldoende stilstaat bij je eigen grenzen en deze niet of te laat voelt. Of omdat je misschien bang bent dat jouw grenzen een ander kunnen benadelen of dat ze niet gerespecteerd worden.
  • In de omgang met anderen vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen. Je vindt conflicten lastig om mee om te gaan. Of het geven of ontvangen van feedback is een vaardigheid die je lastig vindt.
  • Als je vragen hebt op het gebied van communicatie en interactie met anderen, kan coaching je inzicht en praktische handvatten bieden om hierin verder te komen.

Doel coaching

Het doel van coaching is om jou een duidelijk inzicht te geven in de manier waarop je leeft en denkt. Vaak hebben obstakels met ingesleten gedachten- en gedragspatronen te maken. Tijdens de begeleiding maak ik je hiervan bewust en kan ik je praktische vaardigheden aanleren hoe je deze patronen in positieve zin kan veranderen.

Wat levert een coaching traject jou op?

Je krijgt meer inzicht in jezelf en je situatie. Ook krijg je praktische handvatten aangereikt, waardoor je zaken anders en effectiever aan kan gaan pakken. Daarmee heb je weer een stap gezet in je persoonlijke groei!

Coaching bij overspannenheid en burnout

Bij het coachen van mensen met burnoutklachten maak ik gebruik van de CSR-methode. Deze specifieke methode pakt stressklachten en burn-out psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

De CSR-methode is een effectieve en prettige methode. Mensen die gecoacht worden met deze methode waarderen deze methode zeer. Ze voelen zich begrepen, begrijpen waarom ze klachten kregen, stoppen het roofbouwproces en leren wat er nodig is voor duurzaam herstel.

Als je meer wilt weten over de werkwijze van deze methodiek, kun je die hier vinden.