Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Nicole Schasfoort. Ik ben geboren in 1976, getrouwd en woon in Waalre, vlakbij Eindhoven. Als persoon ben ik eerlijk en betrouwbaar, geduldig, invoelend en betrokken.

Vanaf het jaar 2000 ben ik aan het werk als hulpverlener. Als casemanager en als systeemtherapeut heb ik 20 jaar gewerkt binnen een GGZ-instelling.

Mijn werk binnen de GGZ-instelling

Als hulpverlener binnen de GGZ heb ik veel mensen mogen ontmoeten en begeleiden in hun herstelproces. Daar trof ik mensen met een psychiatrische aandoening, zoals bijvoorbeeld autisme, psychotische stoornis, of een borderline persoonlijkheidsstoornis. Als casemanager heb ik hen jaren gecoacht in het bereiken van hun doelen. Als mensen vragen hadden op relationeel gebied, konden ze bij mij als contextueel systeemtherapeut terecht voor therapie. In het verlengde hiervan heb ik ook ouders of naasten gecoacht.

Mijn praktijk

In 2018 heb ik mijn eigen praktijk voor coaching en therapie geopend. Hier kan ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme voor het begeleiden van mensen optimaal inzetten. Ik geniet telkens weer van de ontmoeting met mensen en van het proces om samen te zoeken naar antwoorden op de hulpvraag.

In mijn praktijk coach ik mensen met hulpvragen op het gebied van burn-out, stress, perfectionisme, persoonlijke ontwikkeling, enzovoorts. Daarnaast bied ik individuele  contextuele therapie aan. Mensen begeleiden in het leren omgaan met verlies en het rouwproces vormt ook een belangrijk onderdeel van mijn praktijk.

Rouwverwerking

Rouw is iets waar ik zelf intensief mee te maken heb. Toen ik 28 jaar was, overleed heel plotseling mijn partner. Met hulp van anderen heb ik dat verlies goed kunnen verwerken.

Rouw komt niet alleen voor bij het verlies van een dierbare. Ook verlies van een baan, gezondheid, toekomstperspectief en dergelijke kunnen rouwreacties met zich meebrengen.

Ik heb diverse aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd, zoals onder andere de ‘ Mastercourse Systemisch begeleiden bij traumatisch verlies’ bij het expertisecentrum ‘omgaan met verlies‘ en heb les gehad van Riet Fiddelaers-Jaspers. Vanuit haar ruime ervaring is zij een expert op het gebied van rouw en trauma. Alle scholingen tezamen hebben mij een goed gevulde rugzak opgeleverd waaruit ik kan putten om het rouwproces van mensen (verder) op gang te brengen. Ook mensen die een traumatisch verlies hebben geleden kunnen bij mij terecht.

Omdat ik het belangrijk vind om op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en ik het tevens verrijkend vind om mijn gereedschapskist met methodieken uit te breiden, blijf ik me verder ontwikkelen. Het expertisecentrum ‘omgaan met verlies’  is voor mij een belangrijke bron van kwalitatief goede trainingen.

Als je meer wilt weten over rouw, kijk dan op deze pagina.

Je kunt contact met mij opnemen via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

 

   

  Nicole Schasfoort

  Coaching- en therapiepraktijk Schasfoort

  Ansbalduslaan 46

  5581 CX Waalre

  Telefoon: 06-83009470

  KVK: 70541183

   

  logo's LVPW, SCAG en RBCZ