Over mij

Nicole SchasfoortEven voorstellen

Mijn naam is Nicole Schasfoort (1976) en ik heb een therapiepraktijk in Waalre. Ik ben erkend psychosociaal therapeut, coach en gecertificeerd rouw- en verliesbegeleider.

Al op jonge leeftijd werd ik voor het eerst geconfronteerd met verlies en rouw. Ik verloor op 28-jarige leeftijd heel plotseling mijn partner. Ook heb ik persoonlijke ervaring met verlies van mijn gezondheid. Ik ben hersteld van borstkanker.

Deze gebeurtenissen hebben me veel pijn en verdriet gedaan. En ik heb er ook veel van geleerd. Ze hebben me gevormd tot de vrouw die ik nu ben. Iemand die betrokken, invoelend, eerlijk en betrouwbaar is.

Ervaring

Mijn ouders stonden en staan altijd klaar voor anderen. Er zijn voor elkaar en mensen helpen heb ik dan ook met de paplepel ingegeven gekregen.

Voor mij was het een logische keuze om na de middelbare school aan de HBO sociaal pedagogische hulpverlening te gaan studeren. Daar voelde ik me op mijn plek. Vanwege mijn bijzondere interesse in psychologie en psychiatrie heb ik 20 jaar met veel plezier gewerkt bij een GGZ-instelling. Ik heb jarenlang gewerkt met mensen met een psychotische kwetsbaarheid, autisme en persoonlijkheidsproblematiek. Mensen coachen in hun weg naar herstel doe ik nu, vanuit mijn praktijk, nog steeds met veel plezier. Daarbij heb ik mij gespecialiseerd tot contextueel systeemtherapeut. Ik heb een aantal jaren relatietherapie gegeven en mensen begeleid die in relatie tot anderen hulpvragen hadden.

Vanwege mijn persoonlijke ervaring met rouw- en verlies heb ik met dit onderwerp veel affiniteit. Om die reden heb ik me middels diverse opleidingen en cursussen verder mogen ontwikkelen tot een gecertificeerd rouw- en verliesbegeleider.

Mijn praktijk

In januari 2018 heb ik mijn eigen praktijk geopend. Hier kan ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme voor het begeleiden van mensen optimaal inzetten. Ik kies voor een persoonlijke, warme aanpak. Vanuit rust en oprechte belangstelling zie en hoor ik wie jij bent, wat jouw verhaal is en wat jij wilt. Mijn insteek is dat ik de mens achter de hulpvraag zie en uitga van jouw eigen kracht.

Het gedachtegoed van de contextuele benadering heeft mij persoonlijk veel inzicht gegeven in mijn eigen oude gedragspatronen en heeft me ondersteund in het maken van mijn eigen keuzes. Deze benadering en werkwijze is inmiddels zodanig een onderdeel van mezelf geworden dat het daarmee een persoonlijke kwaliteit is om te komen tot een succesvolle begeleiding.