Over mij

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Nicole Schasfoort.

Ik ben geboren in 1976 als jongste in een gezin met 2 kinderen.

Ik ben getrouwd en woon in Waalre, vlakbij Eindhoven.

Als persoon ben ik eerlijk en betrouwbaar, geduldig, invoelend en betrokken. Ik ben altijd erg geïnteresseerd in wat er in mensen omgaat en wat hun drijfveren zijn.

Mijn opleiding en werk

Ik werk als systeemtherapeut binnen een grote GGZ-instelling. Daarnaast vervul ik de rol van “casemanager” voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening. In die laatste rol begeleid ik mensen middels coaching en therapie en ben eerste aanspreekpunt voor andere hulpverleners die hen ook bijstaan.

De functie van systeemtherapeut ben ik gaan bekleden toen ik al een aantal jaren als casemanager actief was. Als casemanager begon ik me steeds meer te beseffen hoezeer iemands geschiedenis door kan werken in hoe iemand nu functioneert. En hoe de boodschappen uit het verleden een rol kunnen spelen in huidige relaties met anderen, zoals partner, kinderen, ouders, broers, zussen, vrienden en collega’s.

Het onderwerp interesseerde me zodanig dat ik me hierin wilde specialiseren. Ik raakte ervan overtuigd dat ik dan mijn cliënten nog beter zou kunnen helpen. Om die reden ben ik in 2010 gestart met de vierjarige opleiding ‘Contextuele hulpverlening en Therapie’ bij opleidingsinstituut Leren over Leven in Utrecht. Deze opleiding heb ik in 2013 succesvol afgerond.

Sindsdien vervul ik binnen de GGZ ook de rol van systeemtherapeut. Mensen meer inzicht kunnen geven in wat er speelt en hen daardoor ook de mogelijkheid bieden om dingen anders aan te pakken vind ik erg leuk om te doen! Ik krijg een erg voldaan gevoel als ik hen kan helpen zelf stappen te zetten om verder te komen.

Mijn praktijk

Coaching en therapie

In 2018 ben ik naast mijn werk binnen de GGZ gestart met mijn eigen praktijk voor coaching en therapie. In mijn praktijk kan ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme voor het vak optimaal inzetten. Daarnaast blijf ik mezelf ontwikkelen door het volgen van diverse bijscholingen, supervisie en intervisie. Op deze manier kan ik mensen die bij mij komen voor coaching of therapie het beste helpen.

Rouwverwerking

Rouw is iets waar ik zelf intensief mee te maken heb gehad en waar ik nu graag anderen mee help. Toen ik 28 jaar was, overleed heel plotseling mijn partner. Met hulp van anderen heb ik dat verlies goed kunnen verwerken.

Ook in mijn werk binnen de GGZ begeleid ik regelmatig mensen die met rouw te maken hebben.

Binnen mijn opleiding in de Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik de nodige kennis opgedaan op het gebied van rouw en rouwprocessen. Ook tijdens de opleiding tot contextueel therapeut komt rouw aan de orde. Desondanks wilde ik me verder bekwamen op dit gebied en heb ik de cursus Verlies in beeld gevolgd. Deze cursus sluit naadloos aan bij mijn opleiding tot contextueel therapeut en de methode ‘een taal erbij’.

Rouw komt overigens niet alleen voor bij het verlies van een dierbare. Ook verlies van een baan, gezondheid, toekomstperspectief en dergelijke kunnen rouwreacties met zich meebrengen. Voor meer informatie verwijs ik naar de specifieke pagina over rouw op deze website.

Registraties

Ik sta geregistreerd bij de beroepsvereniging van Contextueel Werkers in Nederland. Deze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapeuten.

Daarnaast sta ik geregistreerd bij het NIBIG. Dit is het Nederlands Instituut voor Bevordering van de Integrale Gezondheidszorg.

 

vereniging contextueel werkers