Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Nicole Schasfoort. Ik ben geboren in 1976, getrouwd en woon in Waalre, vlakbij Eindhoven.

Ik heb 20 jaar ervaring als coach en therapeut in de geestelijke gezondheidszorg. Ik ben daarnaast ervaringsdeskundige op het gebied van rouw.

Als persoon ben ik eerlijk en betrouwbaar, geduldig, invoelend en betrokken.

Naast mijn werk in mijn eigen praktijk werk ik ook binnen een GGZ-instelling.

Mijn werk binnen de GGZ-instelling

Sinds het jaar 2000 werk ik met mensen met een psychiatrische aandoening, zoals bijvoorbeeld autisme, psychotische stoornis, borderline persoonlijkheidsstoornis. Als casemanager heb ik hen jaren gecoacht in het bereiken van hun doelen. Als mensen vragen hebben op relationeel gebied, kunnen ze bij mij als contextueel systeemtherapeut terecht voor therapie. Daarnaast coach ik ouders of naasten als ze hier behoefte aan hebben.

Mijn praktijk

In 2018 heb ik mijn eigen praktijk voor coaching en therapie geopend. Hier kan ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme voor het vak optimaal inzetten.

In mijn praktijk coach ik mensen met lichte psychische klachten en hulpvragen op het gebied van burn-out, stress, perfectionisme, persoonlijke ontwikkeling, enzovoorts. Daarnaast bied ik relatietherapie en individuele therapie aan. Ook kunnen mensen die ondersteuning wensen bij hun rouwverwerkingsproces bij mij terecht.

Rouwverwerking

Rouw is iets waar ik zelf intensief mee te maken heb. Toen ik 28 jaar was, overleed heel plotseling mijn partner. Met hulp van anderen heb ik dat verlies goed kunnen verwerken.

Rouw komt niet alleen voor bij het verlies van een dierbare. Ook verlies van een baan, gezondheid, toekomstperspectief en dergelijke kunnen rouwreacties met zich meebrengen.

In de opleidingen die ik gevolgd heb, heb ik de nodige kennis opgedaan op het gebied van rouw en rouwprocessen. En in mijn werk binnen de GGZ begeleid ik regelmatig mensen die met rouw te maken hebben.

Ik werk vanuit de visie op rouw van Riet Fiddelaers-Jaspers, een expert op het gebied van rouwverwerking. Bij haar expertisecentrum ‘omgaan met verlies’  heb ik diverse aanvullende cursussen gevolgd om me verder op dit gebied te ontwikkelen.

Als je meer wilt weten over rouw, kijk dan op deze pagina.

Registraties

Ik sta geregistreerd als registertherapeut bij de Landelijke vereniging voor psychosociaal werkenden. (LVPW) Lidmaatschapsnummer: 956

Ik sta geregistreerd bij de RBCZ. Dit is het register beroepsbeoefenaren complementaire zorg. Licentienummer: 180867R.

Ik sta geregistreerd bij het SCAG. Dit is de geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve zorg. Daarmee voldoe ik aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. (wkkgz)

AGB-code praktijk: 90065371

AGB code zorgverlener: 90106146

Je kunt contact met mij opnemen via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

 

 

Nicole Schasfoort

Coaching- en therapiepraktijk Schasfoort

Ansbalduslaan 46

5581 CX Waalre

Telefoon: 06-83009470

KVK: 70541183

 

logo lvpw, rbcz, scag