Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Nicole Schasfoort. Ik ben geboren in 1976, getrouwd en woon in Waalre, vlakbij Eindhoven. Als persoon ben ik eerlijk en betrouwbaar, geduldig, invoelend en betrokken.

Vanaf het jaar 2000 ben ik aan het werk als hulpverlener. Als casemanager en als systeemtherapeut heb ik 20 jaar gewerkt binnen een GGZ-instelling.

Mijn werk binnen de GGZ-instelling

Als hulpverlener binnen de GGZ heb ik veel mensen mogen ontmoeten en begeleiden in hun herstelproces. Daar trof ik mensen met een psychiatrische aandoening, zoals bijvoorbeeld autisme, psychotische stoornis, of een borderline persoonlijkheidsstoornis. Als casemanager heb ik hen jaren gecoacht in het bereiken van hun doelen. Als mensen vragen hadden op relationeel gebied, konden ze bij mij als contextueel systeemtherapeut terecht voor therapie. In het verlengde hiervan heb ik ook ouders of naasten gecoacht.

Mijn praktijk

In 2018 heb ik mijn eigen praktijk voor coaching en therapie geopend. Hier kan ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme voor het begeleiden van mensen optimaal inzetten. Ik geniet telkens weer van de ontmoeting met mensen en van het proces om samen te zoeken naar antwoorden op de hulpvraag.

In mijn praktijk coach ik mensen met hulpvragen op het gebied van burn-out, stress, perfectionisme, persoonlijke ontwikkeling, enzovoorts. Daarnaast bied ik relatietherapie en individuele therapie aan. Mensen begeleiden in het leren omgaan met verlies en het rouwproces vormt ook een belangrijk onderdeel van mijn praktijk.

Rouwverwerking

Rouw is iets waar ik zelf intensief mee te maken heb. Toen ik 28 jaar was, overleed heel plotseling mijn partner. Met hulp van anderen heb ik dat verlies goed kunnen verwerken.

Rouw komt niet alleen voor bij het verlies van een dierbare. Ook verlies van een baan, gezondheid, toekomstperspectief en dergelijke kunnen rouwreacties met zich meebrengen.

Ik heb diverse aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd. Die hebben mij een goed gevulde rugzak opgeleverd waaruit ik kan putten om het rouwproces van mensen (verder) op gang te brengen.

Ik werk vanuit de visie op rouw van Riet Fiddelaers-Jaspers, een expert op het gebied van rouwverwerking. Bij haar expertisecentrum ‘omgaan met verlies’  blijf ik me verder ontwikkelen op dit gebied.

Als je meer wilt weten over rouw, kijk dan op deze pagina.

Registraties

Ik sta geregistreerd als registertherapeut bij de Landelijke vereniging voor psychosociaal werkenden. (LVPW) Lidmaatschapsnummer: 956

Ik sta geregistreerd bij de RBCZ. Dit is het register beroepsbeoefenaren complementaire zorg. Licentienummer: 180867R.

Ik sta geregistreerd bij het SCAG. Dit is de geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve zorg. Daarmee voldoe ik aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. (wkkgz)

AGB-code praktijk: 90065371

AGB code zorgverlener: 90106146

Je kunt contact met mij opnemen via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

 

   

  Nicole Schasfoort

  Coaching- en therapiepraktijk Schasfoort

  Ansbalduslaan 46

  5581 CX Waalre

  Telefoon: 06-83009470

  KVK: 70541183

   

  logo lvpw, rbcz, scag