Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Nicole Schasfoort. Ik ben geboren in 1976, getrouwd en woon in Waalre, vlakbij Eindhoven.

Als persoon ben ik eerlijk en betrouwbaar, geduldig, invoelend en betrokken. Ik ben altijd erg geïnteresseerd in wat er in mensen omgaat en wat hun drijfveren zijn.

Mijn opleiding en werk

Ik ben afgestudeerd in de sociaal pedagogische hulpverlening en werk sinds het jaar 2000 binnen een grote GGZ-instelling. Ik heb de functie van contextueel systeemtherapeut en casemanager voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening. Ik begeleid mensen middels coaching en therapie.

Ik ben in 2010 gestart met de vierjarige opleiding ‘Contextuele hulpverlening en Therapie’ bij opleidingsinstituut Leren over Leven in Utrecht. Deze opleiding heb ik in 2013 succesvol afgerond.

Mensen meer inzicht kunnen geven in wat er speelt en hen daardoor ook de mogelijkheid bieden om dingen anders aan te pakken vind ik erg leuk om te doen! Ik krijg een voldaan gevoel als ik hen kan begeleiden in hun proces om stappen vooruit te zetten.

Mijn praktijk

Coaching en therapie

In 2018 ben ik naast mijn werk binnen de GGZ gestart met mijn eigen praktijk voor coaching en therapie. In mijn praktijk kan ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme voor het vak optimaal inzetten. Daarnaast blijf ik mezelf ontwikkelen door het volgen van diverse bijscholingen, supervisie en intervisie. Op deze manier kan ik mensen die bij mij komen voor coaching of therapie het beste begeleiden.

Rouwverwerking

Rouw is iets waar ik zelf intensief mee te maken heb gehad en waar ik nu graag anderen mee ondersteun. Toen ik 28 jaar was, overleed heel plotseling mijn partner. Met hulp van anderen heb ik dat verlies goed kunnen verwerken.

Rouw komt niet alleen voor bij het verlies van een dierbare. Ook verlies van een baan, gezondheid, toekomstperspectief en dergelijke kunnen rouwreacties met zich meebrengen.

In de opleidingen die ik gevolgd heb, heb ik de nodige kennis opgedaan op het gebied van rouw en rouwprocessen. En in mijn werk binnen de GGZ begeleid ik regelmatig mensen die met rouw te maken hebben.

Omdat het onderwerp me boeit, heb ik me verder bekwaamd op dit gebied. Ik werk vanuit de visie op rouw van Riet Fiddelaers-Jaspers, een expert op het gebied van rouwverwerking. Ook heb ik bij het expertisecentrum voor rouw de cursus ‘verlies in beeld’ gevolgd. Vanuit deze cursus werk ik met behulp van poppetjes om situaties inzichtelijk te maken.

Als je meer wilt weten over rouw, kijk dan op deze pagina.

Registraties

Ik sta geregistreerd bij de beroepsvereniging van Contextueel Werkers in Nederland. Deze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapeuten.

Ik sta geregistreerd als registertherapeut bij de Landelijke vereniging voor psychosociaal werkenden. (LVPW) (Lidmaatschapsnummer: 956)

Ik sta geregistreerd bij de RBCZ. Dit is het register beroepsbeoefenaren complementaire zorg. Licentienummer: 180867R.

Ik sta geregistreerd bij het SCAG. Dit is de geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve zorg.

AGB-code praktijk: 90065371

AGB code zorgverlener: 90106146

 

vereniging contextueel werkers

LVPW logo

RBCZ logoSCAG logo