Relatietherapie Heeze

relatietherapie eindhoven pagina verfraaien

Relatietherapie Heeze

Ik ben Nicole Schasfoort en geef relatietherapie in mijn praktijk in Waalre, in de buurt van Heeze. Mensen kunnen voor relatietherapie of relatiecoaching bij mij terecht.

Wil je eerst wat meer weten over wie ik ben? Kijk dan hier.

Relatietherapie

Vaak denken mensen aan relatietherapie of relatiecoaching als er een crisis is, met als doel de relatie te redden. Dat kan een geschikt moment zijn.

Je kunt ook voor relatietherapie kiezen als je met je partner wil onderzoeken wat de conditie van je relatie is en begeleiding krijgen bij het verbeteren ervan. Vanuit deze insteek is relatiecoaching een manier om je relatie te onderhouden en te voeden. Op die manier creëer je een bredere basis voor eventuele moeilijkere tijden.

Verwachtingen binnen relaties

In een relatie ga je een verbintenis met elkaar aan. Maar je blijft tegelijkertijd ook aparte individuen met eigen wensen en behoeften en met een eigen achtergrond. Beiden kom je uit een ander gezin van oorsprong, met andere gewoonten en gebruiken.

Op basis van wat je meegekregen hebt, creëer je een eigen beeld van hoe de relatie eruit zou moeten zien. Op basis van deze verwachtingen kan het wrijving geven als het in de relatie niet loopt zoals je het had verwacht. Om met de verschillen in verwachtingen tussen jou en je partner om te kunnen gaan, is het belangrijk dat er op een duidelijke manier over gepraat kan worden.

Daarbij zijn relaties dynamisch. Jouw behoeften en die van je partner kunnen veranderen in de loop van de tijd. Zoals de omgeving ook onderhevig is aan verandering. Als je open ten opzichte van elkaar kunt zijn over je behoeften, houdt dit de relatie levend en inspirerend.

Communicatie

In de loop van je relatie bouw je allerlei communicatiepatronen met elkaar op. Een deel daarvan werkt goed en een deel wellicht niet meer. Ondanks dat je dezelfde taal spreekt, begrijp je elkaar niet meer.

In de gesprekken help ik je deze patronen te ontdekken. We gaan op zoek naar hoe deze negatieve patronen ontstaan zijn, wat ze voor jullie betekenen en hoe ze in stand gehouden worden. Uiteraard staan we ook stil bij de vraag hoe jullie deze patronen kunnen doorbreken met als doel de relatie te verbeteren.

Dit proces is stimulerend, soms confronterend, maar vooral inzichtgevend. Het maakt dat je in staat zult zijn om op een andere manier naar jezelf en de ander te kijken.

Relatietherapie die ik aanbied is gebaseerd op de contextuele benadering, ontwikkeld door de Hongaars-Amerikaanse psychiater en psychotherapeut Iván Böszörményi-Nagy.

Alleen of samen

Voor relatietherapie hoef je niet altijd met z’n tweeën te zijn. Soms is je partner niet of nog niet gemotiveerd voor therapie. Ook dan heeft relatietherapie zin om te kijken wat je zelf kunt doen om je relatie positief te beïnvloeden.

Moeite met aangaan relatie

Voor mensen bij wie het niet lukt om een relatie aan te gaan of te behouden kan relatietherapie ook zin hebben. We onderzoeken dan waar je tegenaan loopt en wat je aan mogelijkheden hebt. Daarnaast zoeken we uit wat je nodig hebt om je te kunnen openstellen voor een relatie die bevredigend en duurzaam is.

Voorbeelden van wanneer relatietherapie of relatiecoaching zin heeft:

 • Wanneer je het gevoel hebt elkaar niet meer te kunnen bereiken
 • Als je het gevoel hebt dat jullie uit elkaar aan het groeien zijn
 • Bij heftige en terugkerende ruzies die niet opgelost worden
 • Bij jaloezie of ontrouw
 • Wanneer het niet lukt een relatie te krijgen of te behouden
 • Wanneer het niet lukt een destructieve relatie te beëindigen

Op de pagina werkwijze vind je meer praktische informatie.

Relatietherapie Heeze avond

Mijn praktijk is geopend op maandag, dinsdagochtend en vrijdag overdag. Gesprekken in de avonduren zijn mogelijk, in overleg.

Relatietherapie Heeze kosten

Op de pagina tarieven vind je de kosten en vergoedingen voor relatietherapie.

 

Je kunt voor relatietherapie Heeze contact met mij opnemen via 06-83009470 of via onderstaand contactformulier.

 

   

   

  logo lvpw, rbcz, scag