Relatietherapie Nuenen

relatietherapie eindhoven pagina verfraaien

Relatietherapie Nuenen

Ik ben Nicole Schasfoort en geef relatietherapie in mijn praktijk in Waalre, ongeveer 20 minuten rijden van Nuenen.

Relatietherapie

Vaak denken mensen aan relatietherapie als er een crisis is, met als doel de relatie te redden. Dat kan een geschikt moment zijn.

Je kunt ook voor relatietherapie kiezen als je met je partner wil onderzoeken wat de conditie van je relatie is en begeleiding krijgen bij het verbeteren ervan. Vanuit deze insteek is relatietherapie een manier om je relatie te onderhouden en te voeden. Op die manier creëer je een bredere basis voor eventuele moeilijkere tijden.

Verwachtingen binnen relaties

In een relatie ga je een verbintenis met elkaar aan. Maar je blijft tegelijkertijd ook aparte individuen met eigen wensen en behoeften en met een eigen achtergrond. Beiden kom je uit een ander gezin van oorsprong, met andere gewoonten en gebruiken.

Op basis van wat je meegekregen hebt, creëer je een eigen beeld van hoe de relatie eruit zou moeten zien. Op basis van deze verwachtingen kan het wrijving geven als het in de relatie niet loopt zoals je het had verwacht. Om met de verschillen in verwachtingen tussen jou en je partner om te kunnen gaan, is het belangrijk dat er op een duidelijke manier over gepraat kan worden.

Daarbij zijn relaties dynamisch. Jouw behoeften en die van je partner kunnen veranderen in de loop van de tijd. Zoals de omgeving ook onderhevig is aan verandering. Als je open ten opzichte van elkaar kunt zijn over je behoeften, houdt dit de relatie levend en inspirerend.

Communicatie

In de loop van je relatie bouw je allerlei communicatiepatronen met elkaar op. Een deel daarvan werkt goed en een deel wellicht niet meer. Ondanks dat je dezelfde taal spreekt, begrijp je elkaar niet meer.

In de gesprekken help ik je deze patronen te ontdekken. We gaan op zoek naar hoe deze negatieve patronen ontstaan zijn, wat ze voor jullie betekenen en hoe ze in stand gehouden worden. Uiteraard staan we ook stil bij de vraag hoe jullie deze patronen kunnen doorbreken met als doel de relatie te verbeteren.

Dit proces is stimulerend, soms confronterend, maar vooral inzichtgevend. Het maakt dat je in staat zult zijn om op een andere manier naar jezelf en de ander te kijken.

Relatietherapie die ik aanbied is ontwikkeld door de Hongaars-Amerikaanse psychiater en psychotherapeut Iván Böszörményi-Nagy. De therapie is gebaseerd op de contextuele benadering.

Contextuele benadering

Alleen of samen

Voor relatietherapie hoef je niet altijd met z’n tweeën te zijn. Soms is je partner niet of nog niet gemotiveerd voor therapie. Ook dan heeft relatietherapie zin om te kijken wat je zelf kunt doen om je relatie positief te beïnvloeden.

Moeite met aangaan relatie

Voor mensen bij wie het niet lukt om een relatie aan te gaan of te behouden kan relatietherapie ook zin hebben. We onderzoeken dan waar je tegenaan loopt en wat je aan mogelijkheden hebt. Daarnaast zoeken we uit wat je nodig hebt om je te kunnen openstellen voor een relatie die bevredigend en duurzaam is.

Voorbeelden van wanneer relatietherapie zin heeft:

 • Als je de relatie wilt verstevigen.
 • Als het niet lukt om elkaar te bereiken, ook al doe je zo je best.
 • Als je het moeilijk vindt om met elkaar te praten; gevoelens worden niet meer gedeeld, irritaties stapelen zich op, ruzies worden niet uitgepraat.
 • Als je in de loop van de jaren uit elkaar bent gegroeid. Jullie leven eerder naast elkaar, maar niet meer mét elkaar.
 • Als je telkens weer dezelfde ruzies hebt. Je denkt bij jezelf: ‘Daar gáán we weer..!’
 • Als er in jullie relatie vreemdgegaan is en je moeite hebt om de relatie na de vertrouwensbreuk weer opnieuw op te bouwen.
 • Als je je afvraagt hoe het komt dat het niet lukt om een relatie te krijgen of om in een relatie te blijven.

Werkwijze relatietherapie

Werkwijze

Relatietherapie Nuenen in de avond

Gesprekken in de avonduren zijn mogelijk in overleg.

Relatietherapie Nuenen kosten en vergoedingen

Tarieven en vergoedingen

 

Je kunt voor relatietherapie Nuenen contact met mij opnemen via 06-83009470 of via onderstaand contactformulier.

 

   

  Veelgestelde vragen relatietherapie

  Relatietherapie is heel geschikt om bijvoorbeeld meer begrip voor elkaar te krijgen, om weer naar elkaar toe te groeien en om weer intimiteit bij elkaar te vinden. Door inzicht te krijgen in opgebouwde negatieve patronen, leer je samen dit patroon te doorbreken.
  Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, kun je een gedeeltelijke vergoeding krijgen. Het wordt betaald vanuit de pot 'alternatieve geneeswijzen'.
  Mijn praktijk is gevestigd aan de Ansbalduslaan 46 in Waalre, vlakbij Eindhoven. Je kunt parkeren voor de deur.
  Ja, als afspraken overdag niet mogelijk zijn kunnen we in overleg afspraken maken in de avonduren.
  In het algemeen kunnen jullie snel terecht voor een eerste afspraak.

   

  logo lvpw, rbcz, scag