Relatietherapie Valkenswaard

relatietherapie waalre

Relatietherapie Valkenswaard

Ik werk als contextueel therapeut in mijn praktijk in Waalre, vlakbij Valkenswaard. Mensen kunnen voor relatietherapie bij mij terecht.

In een relatie gaan twee mensen een verbintenis met elkaar aan. Maar ze blijven tegelijkertijd ook aparte individuen met eigen wensen en behoeften en met een eigen achtergrond. Beiden komen uit een ander gezin van oorsprong, met andere gewoonten en gebruiken.

Balans van geven en nemen

Een relatie is dynamisch en bestaat uit een balans van hetgeen je investeert en hetgeen je ontvangt.

Wanneer die balans in evenwicht is, wordt de relatie door beiden als prettig ervaren en bovenal: je merkt dat je gezien en gewaardeerd wordt.

Wanneer die balans uit evenwicht is, bijvoorbeeld als je het gevoel hebt dat je meer geeft dan terugkrijgt, kunnen er spanningen ontstaan en kun je op termijn serieuze relatieproblemen krijgen.

Relatietherapie

Binnen de relatietherapie onderzoeken we hoe je relatie is opgebouwd. We bekijken hoeveel vertrouwen er wederzijds is tussen jou en je partner en help ik jou of jullie te ontdekken welke communicatiepatronen je in de loop van je leven hebt opgebouwd, maar die nu wellicht niet meer werken. In de therapie onderzoeken we hoe deze patronen vervangen kunnen worden door andere die jullie meer recht doen. Daarnaast staan we stil bij welke eventuele boodschappen of omgangsvormen uit het verleden in het heden invloed hebben op je  partnerrelatie.

Hier inzicht in krijgen maakt dat je in staat bent om op een andere manier naar jezelf en de ander te kijken. Zodra je begrijpt waardoor het patroon ontstaan is kun je daarna meestal een keuze maken het anders te doen. Dat wil zeggen dat het beter bij jou en je partner past.

Alleen of samen

Voor relatietherapie hoef je niet altijd met z’n tweeën te zijn. Soms is je partner niet of nog niet gemotiveerd voor therapie. Ook dan kan relatietherapie zinvol zijn om te kijken wat je zelf kunt doen om je relatie te veranderen.

Moeite met aangaan relatie

Ook voor mensen bij wie het niet lukt om een relatie aan te gaan of te behouden kan relatietherapie zinvol zijn. Dit met als doel om te onderzoeken wat je mogelijkheden zijn en om te ontdekken wat je nodig hebt. En ook om je te kunnen openstellen voor een relatie die bevredigend en duurzaam is.

Voorbeelden van wanneer relatietherapie zinvol kan zijn

  • Wanneer je het gevoel hebt elkaar niet meer te kunnen bereiken
  • Als je het gevoel hebt dat jullie uit elkaar aan het groeien zijn
  • Bij heftige en terugkerende ruzies die niet opgelost worden
  • Bij jaloezie of ontrouw
  • Wanneer het niet lukt een relatie te krijgen of te behouden
  • Wanneer het niet lukt een destructieve relatie te beëindigen

Relatietherapie die ik aanbied is gebaseerd op de contextuele benadering.

Op de pagina’s werkwijze en tarieven vind je meer praktische informatie.

Mijn opleidingen op het gebied van relatietherapie

Ik ben afgestudeerd in de sociaal pedagogische hulpverlening en heb 18 jaar ervaring als hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg. De laatste jaren werk ik daar als contextueel systeemtherapeut waar ik cliënten en diens partners begeleid met onder meer relatietherapie.

In de de basis- en vervolgopleiding tot contextueel therapeut welke ik succesvol heb afgerond, heb ik me verder gespecialiseerd op het gebied van relatietherapie.

Ik sta geregistreerd bij de beroepsvereniging van Contextueel Werkers in Nederland. Deze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapeuten.

Relatietherapie Valkenswaard?

Ik bied jou of jullie graag relatietherapie aan. Wil je eerst wat meer weten over wie ik ben? Kijk dan hier.

Je kunt voor relatietherapie contact met mij opnemen via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

 

Nicole Schasfoort
Coaching- en therapiepraktijk Schasfoort
Ansbalduslaan 46
5581 CX Waalre
Telefoon: 06-83009470
KVK: 70541183