Relatietherapie Veldhoven

relatietherapie waalre

Relatietherapie Veldhoven

Ik ben Nicole Schasfoort en werk als therapeut in mijn praktijk in Waalre, vlakbij Veldhoven. Mensen kunnen voor relatietherapie bij mij terecht.

Wil je eerst wat meer weten over wie ik ben? Kijk dan hier.

Relatietherapie

Wanneer je relatie niet loopt zoals je wilt en je komt er samen niet meer uit, dan kan relatietherapie helpen.

Gesprekken

Als therapeut help ik je patronen te ontdekken die je in de loop van je leven hebt opgebouwd, maar die nu niet meer goed werken. We gaan op zoek naar hoe deze negatieve patronen ontstaan zijn, wat ze voor jullie betekenen en hoe ze in stand gehouden worden. Uiteraard staan we ook stil bij de vraag hoe jullie deze patronen kunnen doorbreken met als doel de relatie te verbeteren.

Dit proces is stimulerend, soms confronterend, maar vooral inzichtgevend. Het maakt dat je in staat zult zijn om op een andere manier naar jezelf en de ander te kijken.

Relatietherapie die ik aanbied is gebaseerd op de contextuele benadering.

Alleen of samen

Voor relatietherapie hoef je niet altijd met z’n tweeën te zijn. Soms is je partner niet of nog niet gemotiveerd voor therapie. Ook dan kan relatietherapie zinvol zijn om te kijken wat je zelf kunt doen om je relatie positief te beïnvloeden.

Moeite met aangaan relatie

Ook voor mensen bij wie het niet lukt om een relatie aan te gaan of te behouden kan relatietherapie zinvol zijn. We onderzoeken dan waar je tegenaan loopt en wat je aan mogelijkheden hebt. Daarnaast zoeken we uit wat je nodig hebt om je te kunnen openstellen voor een relatie die bevredigend en duurzaam is.

Voorbeelden van wanneer relatietherapie zinvol kan zijn

  • Wanneer je het gevoel hebt elkaar niet meer te kunnen bereiken
  • Als je het gevoel hebt dat jullie uit elkaar aan het groeien zijn
  • Bij heftige en terugkerende ruzies die niet opgelost worden
  • Bij jaloezie of ontrouw
  • Wanneer het niet lukt een relatie te krijgen of te behouden
  • Wanneer het niet lukt een destructieve relatie te beëindigen

Op de pagina’s werkwijze en tarieven vind je meer praktische informatie.

Mijn opleidingen op het gebied van relatietherapie

Ik ben afgestudeerd in de sociaal pedagogische hulpverlening en heb ruim 18 jaar ervaring als hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg.

In de basis- en vervolgopleiding tot contextueel therapeut heb ik me verder gespecialiseerd op het gebied van relatietherapie.

Sinds ik die opleiding met succes afgerond heb, werk ik als contextueel systeemtherapeut, waarbij ik cliënten en hun partners begeleid met onder meer relatietherapie.

Ik sta geregistreerd bij de beroepsvereniging van Contextueel Werkers in Nederland. Deze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapeuten. Ik ben daarnaast aangesloten bij het NIBIG en voldoe aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

Relatietherapie Veldhoven

Ik bied jou of jullie graag relatietherapie aan.

Je kunt voor relatietherapie contact met mij opnemen via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

 

Nicole Schasfoort
Coaching- en therapiepraktijk Schasfoort
Ansbalduslaan 46
5581 CX Waalre
Telefoon: 06-83009470
KVK: 70541183