Relatietherapie

relatietherapie waalre

Relatietherapie

In een relatie gaan mensen een verbintenis met elkaar aan. Maar ze blijven tegelijkertijd ook aparte individuen met eigen wensen en behoeften en met een eigen achtergrond. Beiden komen uit een ander gezin van oorsprong, met andere gewoonten en gebruiken.

Dat zorgt ervoor dat relaties mooi, maar ook moeilijk kunnen zijn. Wanneer je relatie niet loopt zoals je wilt en je komt er samen niet meer uit, dan levert relatietherapie een positieve bijdrage.

Gesprekken

Als therapeut help ik je patronen te ontdekken die je in de loop van je leven hebt opgebouwd, maar die nu niet meer goed werken. We gaan op zoek naar hoe deze negatieve patronen ontstaan zijn, wat ze voor de partners betekenen en hoe ze in stand worden gehouden. Uiteraard staan we ook stil bij de vraag wat er nodig is om weer verbinding te maken met elkaar en wie daarin welk aandeel heeft.

Dit proces is oprecht, stimulerend, soms confronterend, maar vooral inzichtgevend. Dat maakt dat je in staat zult zijn om op een andere manier naar jezelf en de ander te kijken.

Relatietherapie die ik aanbied is gebaseerd op de contextuele benadering.

Alleen of samen

Voor relatietherapie hoef je niet altijd met z’n tweeën te zijn. Soms is je partner niet of nog niet gemotiveerd voor therapie. Ook dan kan relatietherapie zinvol zijn om te kijken wat je zelf kunt doen om je relatie positief te beïnvloeden.

Moeite met aangaan relatie

Ook voor mensen bij wie het niet lukt om een relatie aan te gaan of te behouden kan relatietherapie zinvol zijn. We onderzoeken dan waar je tegenaan loopt en wat je aan mogelijkheden hebt. Daarnaast zoeken we uit wat je nodig hebt om je te kunnen openstellen voor een relatie die bevredigend en duurzaam is.

Voorbeelden van wanneer relatietherapie zinvol kan zijn

 • Wanneer je het gevoel hebt elkaar niet meer te kunnen bereiken
 • Als je het gevoel hebt dat jullie uit elkaar aan het groeien zijn
 • Bij heftige en terugkerende ruzies die niet opgelost worden
 • Bij jaloezie of ontrouw
 • Wanneer het niet lukt een relatie te krijgen of te behouden
 • Wanneer het niet lukt een destructieve relatie te beëindigen

Op de pagina’s werkwijze en tarieven vind je meer praktische informatie.

Mijn opleidingen op het gebied van relatietherapie

Ik ben afgestudeerd in de sociaal pedagogische hulpverlening en heb 20  jaar ervaring als hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg. De laatste jaren werk ik daar als contextueel systeemtherapeut, waar ik cliënten en diens partners begeleid met onder meer relatietherapie.

In de de basis- en vervolgopleiding tot contextueel therapeut welke ik succesvol heb afgerond, heb ik me verder gespecialiseerd op het gebied van relatietherapie.

Je kunt voor relatietherapie contact met mij opnemen via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

 

  Nicole Schasfoort
  Coaching- en therapiepraktijk Schasfoort
  Ansbalduslaan 46
  5581 CX Waalre
  Telefoon: 06-83009470
  KVK: 70541183