Rouwverwerking Valkenswaard

rouwverwerking

Rouwverwerking Valkenswaard

Iedereen maakt ingrijpende gebeurtenissen mee. Hierdoor maakt ook iedereen kennis met het proces van rouw- en verliesverwerking. Dit proces verloopt voor iedereen anders.

Mensen uit de omgeving van Eindhoven kunnen voor rouwverwerking terecht in mijn praktijk in Waalre.

Wat is rouwverwerking?

Bij rouw- en verliesverwerking denkt men vaak alleen aan processen die zich voordoen na het overlijden van een dierbare. Hoewel dit een heftige vorm van rouw kan zijn, bestaan er meer vormen waarbij rouw en verlies ervaren wordt.

Het leven zelf kan voor veel verliezen zorgen. Je kunt hierbij denken aan o.a. het verlies van werk, relatie, huwelijk, vriendschappen en gezondheid.

Rouw kost tijd. Tijd waarin de rouwenden hun leven opnieuw moeten inrichten. Maar ook tijd die nodig is om bij te komen na een intensieve en emotionele periode die vooraf gegaan kan zijn aan het verlies dat je nu moet dragen.

Rouwverwerking is geen ziekte, het is de normale aanpassing aan een verlies. Je staat voor de taak je verwachtingen, je heden en toekomst aan te passen aan de nieuwe situatie waarin die ander er niet meer zal zijn.

Als je meer weten over rouwen, zoals de fasen van rouwverwerking, kijk dan hier.

rouwverwerking

Mijn ervaring met rouw

Uit ervaring weet ik hoe verwarrend rouw- en verliesverwerking kan zijn. Ik kan mezelf ervaringsdeskundige noemen. Toen ik 28 jaar was, overleed heel plotseling mijn partner. Ineens was ik weduwe geworden. Met zijn overlijden heb ik moeten leren accepteren dat het leven loopt zoals het loopt met alles wat je krijgt en moet missen.

In het rouwproces dat volgde heb ik veel gehad aan het steeds opnieuw kunnen praten over mijn partner en het verlies wat ik geleden had. Ook heb ik veel ervaringsverhalen van anderen gelezen.

Het kleine zinnetje dat in het boek “I.M.” van Connie Palmen stond vatte voor mij de gevoelsmatige essentie van rouw samen: ‘Rouw is rauw’. Hierdoor voelde ik begrip voor al die verwarrende gevoelens die boven kwamen drijven in die periode.

Nu ik deze processen achter me heb liggen weet ik hoe waardevol een luisterend oor kan zijn. Iemand die bereid is naar je te luisteren zonder oordeel over de manier waarop het rouwproces verloopt.

In mijn praktijk bied ik twee vormen van rouwbegeleiding.

  • individueel rouwbegeleidingstraject
  • eenmalig gesprek.

Op de pagina’s werkwijze en tarieven vind je meer praktische informatie.

Mijn opleidingen op het gebied van rouwverwerking

Ik heb diverse opleidingen en cursussen gevolgd om mensen goed te kunnen helpen bij rouwverwerking.

Ik ben afgestudeerd in de sociaal pedagogische hulpverlening en heb ruim 18 jaar ervaring als hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg. De laatste jaren werk ik daar als contextueel systeemtherapeut. Ik heb hier regelmatig te maken met rouwbegeleiding.

Daarnaast heb ik de basis- en vervolgopleiding tot contextueel therapeut succesvol afgerond.

Vervolgens heb ik me verder in rouwverwerking verdiept via de cursus Verlies in beeld.

Ik ben geregistreerd als contextueel hulpverlener bij de beroepsvereniging van Contextueel Werkers in Nederland. Deze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapeuten.

Rouwverwerking Valkenswaard?

Ik sta je graag bij in jouw rouwproces. Wil je eerst wat meer weten over wie ik ben? Kijk dan hier.

Je kunt voor rouwbegeleiding contact met mij opnemen via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

 

Nicole Schasfoort
Coaching- en therapiepraktijk Schasfoort
Ansbalduslaan 46
5581 CX Waalre
Telefoon: 06-83009470
KVK: 70541183