Rouwverwerking Valkenswaard

rouwverwerking

Rouwverwerking Valkenswaard

Mijn naam is Nicole Schasfoort. In mijn praktijk in Waalre, vlakbij Valkenswaard, begeleid ik mensen in hun rouwproces.

Wil je eerst wat meer weten over wie ik ben? Kijk dan hier.

Wat is rouwverwerking?

Iedereen maakt ingrijpende gebeurtenissen mee. Hierdoor maakt ook iedereen kennis met het proces van rouw- en verliesverwerking. Dit proces verloopt voor iedereen anders.

Bij rouw- en verliesverwerking denkt men vaak alleen aan processen die zich voordoen na het overlijden van een dierbare. Hoewel dit een heftige vorm van rouw kan zijn, bestaan er meer vormen waarbij rouw en verlies ervaren wordt.

Het leven zelf kan voor veel verliezen zorgen. Je kunt hierbij denken aan o.a. het verlies van werk, relatie, huwelijk, vriendschappen en gezondheid.

Rouw kost tijd. Tijd waarin de rouwenden hun leven opnieuw moeten inrichten. Maar ook tijd die nodig is om bij te komen na een intensieve en emotionele periode die vooraf gegaan kan zijn aan het verlies dat je nu moet dragen.

Rouwverwerking is geen ziekte, het is de normale aanpassing aan een verlies. Je staat voor de taak je verwachtingen, je heden en toekomst aan te passen aan de nieuwe situatie waarin die ander er niet meer zal zijn.

Als je meer weten over rouwverwerking, kijk dan hier.

rouwverwerking

Mijn ervaring met rouw

Uit ervaring weet ik hoe verwarrend rouw- en verliesverwerking kan zijn. Ik kan mezelf ervaringsdeskundige noemen. Toen ik 28 jaar was, overleed heel plotseling mijn partner. In het rouwproces dat volgde heb ik veel gehad aan het steeds opnieuw kunnen praten over mijn partner en het verlies wat ik geleden had.

Nu ik deze processen achter me heb liggen weet ik hoe waardevol een luisterend oor kan zijn. Iemand die bereid is naar je te luisteren zonder oordeel over de manier waarop het rouwproces verloopt.

In mijn praktijk bied ik twee vormen van rouwbegeleiding.

  • individueel rouwbegeleidingstraject
  • eenmalig gesprek.

Op de pagina’s werkwijze en tarieven vind je meer praktische informatie.

Mijn opleidingen op het gebied van rouwverwerking

Binnen mijn opleiding in de Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik de nodige kennis opgedaan op het gebied van rouw en rouwprocessen. Ook in mijn werk binnen de GGZ begeleid ik regelmatig mensen die met rouw te maken hebben.

Daarnaast heb ik me verder bekwaamd op dit gebied. Ik werk vanuit de visie op rouw van Riet Fiddelaers-Jaspers, een expert op het gebied van rouwverwerking. Ook heb ik bij het expertisecentrum voor rouw de cursus ‘verlies in beeld’ gevolgd. Dit is een methodiek waarbij met behulp van duplo-poppetjes en andere materialen de verliessituatie wordt verbeeld.

Registraties

Ik ben geregistreerd als contextueel hulpverlener bij de beroepsvereniging van Contextueel Werkers in Nederland. Deze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapeuten.

Rouwverwerking Valkenswaard

Als je begeleiding nodig hebt in je rouwproces, kun je bij mij terecht. Ik sta je graag bij.

Je kunt contact met mij opnemen via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

 

Nicole Schasfoort
Coaching- en therapiepraktijk Schasfoort
Ansbalduslaan 46
5581 CX Waalre
Telefoon: 06-83009470
KVK: 70541183