Tarieven en vergoedingen

methodieken

KennismakingsgesprekEerste half uur gratis, van 30 minuten tot een uur €40
Individuele sessie€90 voor een uur / €22,50 per extra kwartier
Zakelijk tarief€130 voor een uur

Kennismaking kan over het algemeen de week na aanmelding plaatsvinden. Het begeleidingstraject zelf kan meestal binnen een aantal weken na kennismaking starten en is dan meestal 1 keer per 2 weken. Een sessie duurt 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van de hulpvraag, situatie en wensen.

Vergoedingen door zorgverzekeraars 2024

Wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt, dan kom je in de meeste gevallen in aanmerking voor een vergoeding. De vergoeding is afhankelijk van de polis bij je zorgverzekeraar en valt onder de aanvullende verzekering alternatieve geneeswijzen. Je kunt de vergoeding van je zorgverzekering controleren door hier te klikken.

Indien er geen vergoeding plaatsvindt vanuit een aanvullende zorgverzekering, dan komen de kosten voor eigen rekening.

De therapiekosten hebben geen invloed op het jaarlijkse eigen risico, aangezien het eigen risico betrekking heeft op de basisverzekering en niet op de aanvullende verzekering. Een verwijsbrief van de huisarts is daarom ook niet nodig.

Vergoeding door de werkgever

Veel werkgevers vinden het belangrijk dat hun medewerkers met plezier naar hun werk gaan en gezond blijven. Om die reden hebben zij vaak een budget beschikbaar dat kan worden ingezet voor begeleidingsdoeleinden.

Fiscale regelingen

De therapiekosten zijn volledig aftrekbaar van de belasting als er sprake is van verwijzing door een huisarts. De basis van de verwijzing moet dan zijn ‘psychisch lijden’. Er kan sprake zijn van een drempelbedrag. Hier kunt u het bedrag berekenen dat u aan zorgkosten kunt aftrekken.

Heb je een eigen bedrijf? Dan kun je psychosociale hulpverlening als persoonlijkheidsontwikkeling onder beroeps- of bedrijfskosten fiscaal aftrekken, mits de problemen/klachten werkgerelateerd zijn.

Annulering afspraak

Als je verhinderd bent, laat het me dan minimaal 48 uur van tevoren weten. Dit geldt voor werkdagen; annulering van een gesprek op maandag of dinsdag, dient op vrijdag vóór 12.00 uur te worden gedaan. Annuleren kan telefonisch, via app of sms, of via de mail. Zeg je binnen 48 uur voor de afspraak af, dan worden de kosten van het geplande gesprek in rekening gebracht.

Van toepassing zijn de algemene voorwaarden.