Therapie

therapie

Individuele therapie kan ondersteunend zijn als je niet lekker in je vel zit. Er zijn psychische of emotionele zaken die je dwarszitten en je komt er in je eentje niet goed uit. Het lukt je niet om stappen vooruit te zetten.

Therapie kan gaan over ingrijpende levenservaringen waar je nu nog last van hebt. Het verlies van een dierbare, je gezondheid, je baan of een scheiding. Maar je kunt ook bepaalde gedachten of ideeën over jezelf hebben ontwikkeld die maken dat je het moeilijk vindt om voor jezelf op te komen of je mening te geven.

Ook kan ik je begeleiden als je vragen of wensen hebt over je relatie met voor jou belangrijke anderen, zoals bijvoorbeeld je kinderen of je ouders.

Voorbeelden van onderwerpen voor individuele therapie

  • Je bent jezelf in de loop van de tijd kwijt geraakt en je vraagt je af: ‘wie ben ik? en ‘wat wil ik?’
  • Je verlangt ernaar dat die ingrijpende levenservaring niet meer zo op de voorgrond staat. Je wilt verder gaan met je leven, maar daarvoor moet je ze wel kunnen herbergen
  • Je hebt moeite met het aangaan en behouden van relaties. Je loopt telkens tegen dezelfde oude patronen aan
  • Je wilt je communicatie met anderen verbeteren
  • Je wilt de relatie met je ouders, broers of zussen, uitwonende kinderen verbeteren

Contextuele benadering

De therapieën die ik aanbied zijn gebaseerd op het contextuele gedachtegoed. Dit is een stroming binnen de systeemtherapie. Meer informatie over deze aanpak kun je hier vinden.