Werkwijze

werkwijze

Om mensen met chronische stressklachten zo goed mogelijk te coachen in hun herstelproces gebruik ik een geïntegreerde aanpak gericht op lichaam, psyche en gedrag.

Er wordt gewerkt in 3 fases:

  • Fase 1: Stoppen van roofbouw, bevorderen fysiek herstel en bevorderen herstelvermogen
  • Fase 2: Opbouw vitaliteit en leren beter voor jezelf te zorgen door goed naar je lichaam te luisteren en door grenzen te herkennen en aan te geven
  • Fase 3: Reïntegratie, verder opbouwen in het werk

Intake

Om een duidelijk beeld te krijgen van je klachten bevat de intake de volgende stappen:

  • een uitgebreide online vragenlijst
  • een intakegesprek van anderhalf uur waarin ik met jou dieper op je persoonlijke situatie inga en de conclusies bespreek op basis van de vragenlijst. Aan de hand hiervan stellen we een begeleidingsplan op

Begeleidingstraject

Omdat iedereen anders is, zal de duur en de intensiteit van het begeleidingstraject er voor iedereen anders uitzien. In het algemeen kan gezegd worden dat de frequentie van de gesprekken in de eerste fase wekelijks is, in de tweede fase eens in de 2 weken. Aan het einde van de tweede fase plannen we nog 2 afspraken in. Daarin zit respectievelijk 3 en 4 weken tussen.

In de derde fase is het belangrijk dat er een aanspreekpunt is op het werk. Iemand die met regelmaat contact heeft met jou en evalueert hoe de reïntegratie verloopt en of het tempo passend is. Als er zo iemand is, kan kort telefonisch contact of mailcontact met mij voldoende zijn.